MotoE Mugello birinci yarış: Aegerter tahmin edilemez yarışı kazandı

13 Haziran 2022

Mugello’daki ilk MotoE yarışı, serinin tarihindeki en muhteşem karşılaşmalardan biri oldu. Çok sayıda liderlik değişikliği ve geçiş manevraları ile yarışı sonunda pole pozisyonu sahibi Dominique Aegerter (Dynavolt IntactGP) kazandı. Şu anki dünya kupası lideri için kolay bir galibiyetti.

77 numaralı sürücü kapıdan iyi bir başlangıç ​​yapamadı ve dönemin lideri Kevin Zannoni (Ongetta Sic58 Squadracorse), Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE) ve Niccolò Canepa’nın (WithU GRT RNF MotoE) arkasında dördüncü oldu. Birden çok kez liderliğe geri dönmek zorunda kaldı, sonuncusu onu beşinci sıradan ana düzlükte cesur bir fren manevrası nezaketiyle ve biniciler girerken birinci viraja kadar giderken gördü. son tur.

Önünde net bir yol varken, yarışın en hızlı tur zamanını ayarlayarak (ve 1’59 saniyelik bariyeri kırarak) biraz geri çekilmeyi başardı, bu da Ferrari’nin hava yolunu kullanmasını ve rakibini damalı bayrağın önünde dürtmesini engelledi.

Ancak Andrea Mantovani (WithU GRT RNF MotoE) son virajdan inanılmaz bir hızla çıkıp Eric Granado’nun (LCR E-Team) yanında yer aldığı için podyum savaşı bitmemişti. Ancak şu anda uygun olmayan Bradley Smith’in yerini alan İtalyan sürücü daha sonra Ego Corsa’sındaki yanlış lastik basıncı nedeniyle diskalifiye edildi – yani Granado ve arkasındaki diğer tüm sürücüler yarış klasmanında bir sıra yükseldi.

Brezilyalı sürücü oldukça çalkantılı bir yarış geçirdi: Canepa’nın Energica 7 numaralı motosikletinin arkasına çarptıktan sonra Ego Corsa’sının ön çamurluğunun parçalara ayrıldığına tanık oldu – bu, sürücünün aynı yarışta geçici olarak öne geçmesini engellemeyen bir aksilikti. kucak.

Öte yandan Canepa, canlanan Mattia Casadei’nin (Pons Racing 40) ve harika bir formdaki Marc Alcoba’nın (OpenBank Aspar Takımı) arkasında sadece altıncı sıradaydı. Bugünün bitiş çizgisinde ilk altıda sadece 1.067 saniye.