MotoE

MotoE

2019’dan bu yana MotoGP Dünya Şampiyonası’na yeni katılan FIM Enel MotoE™ Dünya Kupası, motosiklet yarışlarının en ikonik pistlerinden bazılarında yakın yarışlar ve olağanüstü mücadeleler görmüş olan Energica tarafından desteklenen tamamen elektrikli bir seri oldu. Daha önce Matteo Ferrari’de (2019) şampiyonluk kazananlar, iki kez Dünya Kupası şampiyonu olan Jordi Torres (2020 ve 2021) ve diğer birkaç sürücü gibi 18 motosikletçinin tamamı büyük mücadele vererek podyuma çıkmayı ve şimdiye kadar yarışan birçok yarışta ilk üçe girmeyi başardı.
Energica, Dorna tarafından elektrikli motosiklet yarışlarının yeni dönemi için serinin tek üreticisi olarak seçildi ve 2022’nin sonuna kadar rolünü sürdürecek, Ego Corsa makinesi gösterinin mutlak yıldızı olacak – inanılmaz performanslar sergileyen ve seriye katılan sürücüler tarafından büyük beğeni toplayan yarış odaklı bir elektrikli motosiklet.

Mevcut yıldızların çoğu 2022 için onaylandı, eklemeler ve geri dönüşler ile MotoE’nin Energica Era Dönemi’nin son sezonu için bolca heyecan var.

Yarıştan Yola

MotoE™’nin ilk üç sezonu, Energica’nın sürekli olarak yol modellerine aktarılan büyük miktarda deneyim yaratmasına yardımcı oldu.

Yeni MY2022’ye Göz Atın