MotoE Mugello ikinci yarışı: Ferrari iç sahada hakim

2 Haziran 2022

FIM Enel MotoE Dünya Kupası’nın ilk galibi Matteo Ferrari, Mugello’daki İtalya Grand Prix’sinin bugünkü ikinci ve son yarışında podyumun en üst basamağına geri döndü. Deneyimli İtalyan sürücü, Ego Corsa #77 ile mükemmel yarışı önde götürmeyi başardı ve Dominique Aegerter (Dynavolt IntactGP) karşısında yarım saniye farkla çizgiyi geçerken rakiplerini uzak tuttu. Marc Alcoba (OpenBank Aspar Takımı) podyumu üçüncü sırada tamamladı. Ancak Alcoba (diğer biniciler gibi) yarış yönü tarafından bir ceza aldı ve bu durumda onu yedinciliğe indirdi.

Aegerter, kalan podyum yerleri için üç yönlü şiddetli bir mücadeleye girdi ve İsviçreli sürücü son viraja Alcoba’nın (üçüncü) ve LCR E-Team’in Miquél Pons’unun arkasından dördüncü sırada girdi. İspanyol çaylağı mükemmel bir şekilde zamanlanmış bir geçişten sonra, bitiş çizgisine doğru koşarken üç sürücü birlikte Pons’un arkasında sıraya girdi. Birkaç saniye içinde, Lucio Cecchinello’nun sancaktarı, iki rakibi onu damalı bayrağa doğru sürerken podyum hayallerinin paramparça olduğunu gördü. Eksik podyum kutlamasına rağmen, geçen yılın Le Mans galibi Mugello’yu bir gülümsemeyle terk edebilir.

Aegerter, Ferrari hariç önündeki her sürücüye iradesini dayatmadan önce iki tur kala yedinci sırada olduğu için ne kadar sakin bir yarışçı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yarış sonrası pozisyon değişikliğinde Andrea Mantovani (WithU GRT RNF MotoE), Kevin Zannoni (Ongetta Sic58 Squadracorse), takım arkadaşı Niccolò Canepa, Alcoba, Eric Granado (LCR E-Team), Kevin Manfredi (OCTO Pramac) önünde dördüncü sıraya yükseldi. MotoE) ve ilk onu tamamlayan Hector Garzo (Tech 3 E-Racing).

Mattia Casadei (Pons Racing 40) ilk turda yara almadan kaza yaparken, Hikari Okubo (Avant Ajo MotoE) daha sonra çok daha sert bir takla attı.

Tamamlanan üç raunt ve altı yarışla Aegerter, Granado karşısında 29 puana yükseldi ve Ferrari şimdi üçüncü sırada ve 30 puan gecikti.